Veľkosť nespočíva v inteligencií..

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

1.kapitola

.. Príbeh, ktorí sa stal teraz nedávno. Bola skutočnej udalosti. Postavy majú zmenené mená..
Nebolo to tak dávno, čo sa to stalo.

Spomínam si ako by to bolo včera. Všetko začalo 30. marca 1993. Vtedy sa narodili dvaja ľudia. No samozrejme, že sa narodili viacerí no len dvaja napísali svoj osud tak, že na to nikdy nezabudnem.

Dievčatko. Malé, bacuľaté, hnedooké a hnedovlasé. Malé a veselé klbko. Nie však na dlho. Už ako maličkú ju začalo niečo ohorozovať. Neustále sa bála a plakala. Rodičia už nevedeli, čo s ňou je. Dieťatko si však veľmi jasne uvedomovalo, že to čo vidí ostatní nevidia. Bola ešte maličká a už ju rodičia nemali radi. Otec ju nenávidel a vždy keď plakala namiesto toho aby ju chlácholil a utíšil schmatol ju za nohy a začal ňou triasť. Grobian.

Dieťatko rástlo. Vyrastalo na dedine až do svojich piatich rôčkov. Vždy malo problémy zaradiť sa lebo malo veľkú fantáziu a najhoršie bolo, že videlo duchov. Dobrých i zlých. Častejšie zlých, ktorí na ňu útočili.
Nevedela sa zaradiť do spoločnosti. Na prvej základnej škole to bolo ešte v poriadku. Veď bola dieťa a všetko šlo tak ako malo. Bola šťastná. Tých niekoľko rokov bolo krásnych a z dievčaťa rástla krásna mladá slečna. Zrazu však tesne pred skončením základnej školy ju zrušili a ona bola nútená zmeniť školu.
Nový kolektív, nový ľudia. Všetko iné. Tu už nezapadla. Bola až príliš iná. Bola usmievavá, vľúdna a úprimná. Rada pomáhala ľuďom no neoplatilo sa jej to. Každý si z nej robil iba poskoka a ona veľmi trpela.
Volala sa Jana. Jej viera nikdy nebola veľká a hlboká. Milovala skôr mágiu a okultizmus. To bolo jej. Našla sa v tom a začala sa pohybovať v kruhoch kde bola pre iných ľudí výnimočná a to sa jej páčilo.
Keď mala šestnásť rokov tak prijala sviatosť birmovania. Myslela si, že už keď má birmovku všetko zlé je za ňou a v láske k Bohu bude len rásť.
Nebolo to tak. Veľmi sa splietla. Ako tak šiel čas prepadala alkoholu, drogu a mágií stále viac a viac.



**********************************************************************************************************************************

Neďaleko sa narodil však i mladý muž. Narodil sa do nie práve najbohatšej rodiny. Rástol ako z vody. Matka sa volala Mária a otec Jozef. Úplne normálne a hlavne typické slovenské mená. Mladík sa volal Andrej. Bol krásny. Mal úžasne hlboké hnedé očká a tmavé vlasy. Tvár mal pekne súmernú a pokojnú. Hoc mu rodičia nemohli poskytnúť úplní prepych, maličký Andrejko bol šťastní. Rástol z neho mocný muž. V škole to nikdy nemal ľahké no prebojoval sa. Rástol v láske nielen k ľuďom vôkol seba ale i k Bohu.
Často navštevoval chrám a modlil sa. Všetci videli ako rastie v láske k Bohu i k blížnym.

**********************************************************************************************************************************

Andrej bol práve vo veku ako Jana. Spoznali sa pri náukách na sviatosť birmovania. Jana ho ignorovala nebol to jej typ no Andrej sa do nej zaľúbil.

V každej situácií jej bol po ruke. Vždy sa na ňu usmieval a snažil sa ju rozveseliť keď bola smutná. Ona si ho však stále nevšímala. Bol pre ňu len jeden z chalanov, ktorí sa tiež pripravoval na birmovku. Skákala z jedného vzťahu do druhého a to, že mala šťastie priamo pred sebou ignorovala.
Andrej sa nevzdával a stále bojoval. Bojoval o lásku Jany, ktorá sa síce zdala na povrch prázdna no bola iná. Vo vnútri to bola milá, citlivá a láskavá žena. Všetko to do čoho sa však namočila ju potichúčky udupávalo a strácalo sa to čo bolo v jej srdci.
Zrazu bolo po príprave na birmovku i po birmovke. Ich cesty sa rozišli.

Ako plynul čas Jana na Andreja zabudla, no on na ňu nezabudol. O rok neskôr sa znova stretli..

Zasnívaná | stály odkaz

Komentáre

  1. joan
    zvedavá som-čo dalej...:-)
    publikované: 17.02.2011 16:22:36 | autor: radosť (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Pokračovanie bude čoskoro.
    Len, čo ma kopne múza tak napíšem ďalšiu kapitolu :)
    publikované: 18.02.2011 11:07:59 | autor: joan (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014