Veľkosť nespočíva v inteligencií..

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Zlá staršia sestra?..

... alebo som len starostlivá a nechcem aby sa moja sestra namočila do toho istého bahna?
Občas len tak sedím a uvažujem, že som už dobre dávno nečítala nejaký kresťanský blog. Je to vtipné lebo presne taký blog som už dlhšiu dobu chcela mať ja. Akosi však zisťujem, že skôr fungujem na báze vyprázdnenia myšlienok.

Nedávno sestra doniesla domov knižku o vykladaní kariet. Skoro som skolabovala. Infarkt som nemala ďaleko. Kukala som raz na knihu a potom sestru. S čudnou tvárou som sa spýtala: ,, Počuj segra a tá kniha je tvoja? Na čo ti vlastne je? Chceš vykladať karty?" Sestra sa na mňa len nechápavo pozrela a zasmiala sa s jasnou odpoveďou: ,, Nie iba som si ju chcela prečítať. Je požičaná."

Trošku v šoku som sa usmiala a len nechápavo zabudla na dialóg. Akosi som sa k tomu nevracala. Už je u nás tá hnusná kniha druhý deň a stále ju mám na očiach. Ako naschvál musí ležať na stolíku a ja musím na ňu stále pozerať. Občas vidím ako si ju moja sestra vezme do rúk a číta. I  teraz keď píšem tento článok sedí za mnou a číta tú hlúposť.

Ja by som to ani tak neriešila keby som nevedela aká príťažlivá je mágia vykladania kariet. Aké lákajúce je vedieť čo ma čaká. Neviem i ja som kedysi veľmi túžila vedieť čo ma čaká no- asi som prestala túžiť vedieť to. Pre istotu.
A tak len sledujem ako sa moja sestra púšťa do toho istého omylu ako ja. Tak veľmi túžim povedať jej niečo. Zabrániť jej v čítaní.  Lenže čokoľvek jej povie sa stretne s dávkou odporu a odsúdenia. A to ani nenadbieham na dôvod prečo nie. Iba poviem, že je to hlúposť a že jej to môže uškodiť. A v tom sa môžem pripraviť na obrovskú hádku.

Lenže ja ju za to neodsudzujem. Možno si to len číta a nebude to mať na ňu nijaký vplyv. Budem rada ak to bude tak, ako túžim aby to bolo. No musím len dodať, že všetko dávam do Božích rúk lebo ja už niekedy neviem ako ju ochrániť.

Tak toľko z môjho života a strachu o jej členov. Špeciálne o sestru. Veď má 15 rokov a ja ju mám veľmi rada i keď sa dosť často hádame.


Vaša Michaela Jana Rolčeková

Každodennosť dní | stály odkaz

Komentáre

  1. hmm
    a ja mám takú vnučku-mám je veľmi rada-aj ked si niekedy nerozumieme...a tiež neviem-ako ju ochrániť..pred..pred všetkým,čo nesie v sebe zlé následky..takže..o tom je žitie..o láske a strachu..
    nech to dobre dopadne..:-))
    publikované: 04.06.2011 20:13:27 | autor: radosť (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. reakcia
    Nuž ďakujem vám. Dúfam, že i vaša vnučka vás bude počúvať. Lebo skôr či neskôr zistí, že ste mala pravdu :) Veľa šťastia i trpezlivosti vám prajem :)
    publikované: 05.06.2011 17:48:41 | autor: joan (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Keep Praying for U & Yr Fammie!
    Miska Janka :) ... velmi sa mi paci, ako sa Snazis Pomahat Svojej Sestruske :) ... no, vies, Kazdy z Nas Ludi mame Totalne Slobodnu Volu, teda mozeme sa rozhodnut pre cokolvek - i pre to zle ... aj Tvoja Sestruska ... ... My sa mozeme (ba mame) Snazit Pomahat Ostatnym Ludom kol Nas, ale pokial Oni nebudu Chciet Prijat Nasu Pomoc, Zostava uz Len Boh, teda sa mame za Nich Modlit ... to vsak neznamena, ze sa nemame Snazit aj o Ine Druhy/Sposoby Pomoci :) ...
    publikované: 30.12.2011 12:30:17 | autor: Otto Adalbert (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014