Veľkosť nespočíva v inteligencií..

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Vyznanie

... pretože to musím napísať keď som zbabelá povedať to!
Neviem či je ten správny čas no viem, že si to prečíta ten ktorý chcem aby to čítal.

Volá sa Dominik. Je to môj starší "braček". Veľmi ho mám rada. Mnoho som s ním prežila. Naše nekonečne dlhé rozhovory. Jeho hudobný hluch kedy tvrdil, že spievam pekne a rád ma počúval( hoc neviem vôbec spievať). Priateľ a ja som si dlho za tým stála.
Viem, že ma ľúbil. No ja som ho mala rada ako kamaráta. Nie nemala. Ľúbila som ho lenže viem ako dopadla každá láska, ktorá vznikla z kamarátstva aké bolo medzi mnou a Dominikom. Bola som priveľmi pozraňovaná aby som začala nový vzťah.
A tak som hlúpa kača v sebe udupávala svoju lásku a tvrdila, že ho mám len veľmi rada a že mi je ako braček. Stokrát opakovaná lož sa však neskôr stáva pravdou. Postupne som sama začala tomu všetkému veriť a tak sa ďalej rozvíjal náš nezvyčajne dobrý priateľský vzťah.

Ja som bola ochotná urobiť pre neho všetko no viem, že i on pre mňa.

Veľmi si Dominika vážim. Ešte stále ho veľmi ľúbim no prajem mu veľa šťastia s Paulou. Jeho terajšou priateľkou.

Prečo vám to sem píšem? Lebo je to môj blog a potom aj preto lebo to už nevládzem viac držať v sebe a som zbabelá aby som mu to povedala osobne a tak len budem v tíšku dúfať, že si to prečíta.

Už dlhú dobu ma zožiera pocit, že som vtedy nemala dosť odvahy povedať mu, že ho ľúbim. Ale všetko zlé je na niečo dobré a i toto malo svoj dôvod. Teraz má Dominik priateľku paulu a ľúbia sa.

Pýtate sa, čo bude so mnou? Som šťastná. Rada spomínam na Dominika a láska, ktorú k nemu cítim ma hreje na srdci a viem, že nie je odhodená lebo Boh si ju berie za svoju.

Až Dominik ma naučil čo znamená milovať čisto. Až vďaka nemu som pochopila toto:

Láska je trpezlivá, láska je dobrotivá; nezávidí, nevypína sa, nevystatuje sa, nie je nehanebná, nie je sebecká, nerozčuľuje sa, nemyslí na zlé, neteší sa z neprávosti, ale raduje sa z pravdy. Všetko znáša, všetko verí, všetko dúfa, všetko vydrží. Láska nikdy nezanikne. Proroctvá prestanú, jazyky zamĺknu a poznanie pominie. (1Kor 13; 4-8)

Nuž dlho som tomu nechápala a teraz už viem, čo tieto verše znamenajú a ja sa z toho teším. Teším sa z toho, že viem ľúbiť i keď možno jednostranne.

Môj strach ma naučil za pomoci Dominika a Boha opäť niečo nové do života.

A teraz? Velebím Boha, že ma naučil milovať a že ma neustále zdokonaľuje a bude to ešte na veľmi dlho. No nikto učení z neba nespadol...

Takže Dominik ľúbim ťa. I pred tým som ťa ľúbila a ten dar, ktorý si mi daroval ty mi nedaroval nikdy nikto a ja ti ďakujem.
Si skvelý chalan a modlím sa aby ste zostali s Paulou spolu navždy šťastní.

P.S.: Milujem Boha lebo miluje teba a premieňa moju lásku v ešte väčšiu... Pozdrav Paulu ;)



Vaša blogerka Michaela Jana

Denníkovanie | stály odkaz

Komentáre

  1. povedz
    urcite mu to povedz ale nezrut sa mu pred ocami ... co sa ma stat stane sa, ale kazdy si je strojcom svojho stastia... ty to vsetko len zbytocne oddialujes
    publikované: 16.02.2011 21:11:23 | autor: Lukas1115 (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Miška
    Všetko zlé, je na niečo dobré. A keď budeš staršia, uvidíš na čo. Máš prekrásne srdce, zaplnené láskou k Bohu i všetkým priateľom. Viem, že si to nikdy nemala ľahké v živote a vždy si sa so všetkým vyrovnala, alebo s pomocou priateľov. Ale presne na toto priatelia sú. A toto sú všetko veci, ktoré si prežila a ktoré ťa veľmi zmenili. Áno Miška, zmenili ťa. Teraz ľúbiš ešte viac a si vo vnútri ešte krajšia. A práve také dievčatá ako ty si zaslúžia veľkú lásku. Mrzí ma, že som to nebol ja.. Osud to chcel inak. Boh to chcel inak.
    Nezabúdaj na minulosť. Nikdy. Je to niečo, čo je len tvoje, kam sa môžeš kedykoľvek vrátiť. Ale nezabudni žiť prítomnosť. Pohnúť sa z miesta. A nezabudni roznášať radosť všade naokolo. Takú si ťa pamätám.
    Miška, si pozoruhodné dievča. Rozdávaj šťastie a raz ti na dvere zaklope to tvoje.
    publikované: 17.02.2011 00:22:08 | autor: Dominik (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014