Veľkosť nespočíva v inteligencií..

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ešte nevinná

... a od počatia až po prirodzenú smrť..

A znova sa po dlhšom čase ohlasujem. Posielam pozdrav zo Žiliny. Máme krásne a príjemné počasie. Na večer sa síce ochladí ale nie je to nič neznesiteľné oproti mrazom, ktoré boli ešte pred necelým mesiacom. Ale nie kvôli tomu píšem.

 Ide o to, že včera bola biela stužka a zajtra 25.3.2012 je Deň počatého dieťaťa. Rozdávalo sa po Žiline snažiac sa ukázať, že i malé a bezbranné dieťatko má právo na život. Mám pre vás otázku. Aké je základné ľudské právo? Nie je to právo na život? A tak sa naskytá otázka, tak prečo interrupcie? Podľa štatistík vraj klesol počet interrupcií no ak si pozrieme ďalšie štatistiky zistíme, že sa zvýšil počet užívania antikoncepcie. Všetci určite veľmi dobre vieme čo je antikoncepcia zač a aké druhy jej sú.

  Nie nepíšem tu aby som rozoberala množstvo, druh a dopad tohto „lieku“ na organizmus ženy.

Včera sa mi naskytol jeden rozhovor. Bol krátky no vo mne zanechal stopu.

„Dobrý deň, mali by ste na mňa prosím chvíľku času?“ Povedala som so všetkou zdvorilosťou a pokúsila sa len o letmý úsmev. Téma o ktorej sa bude rozprávať totiž nie je veľmi úsmevná. „Viete, čo je biela stužka? Ide totiž o Deň počatého dieťaťa. V podstate ide o právo dieťaťa na život tak ako každého jedného človeka z nás.“ Vychrlila som zo seba samozrejme s obozretnosťou aby mi bolo dobre rozumieť a s dôrazom na niektoré slová a v tom mi paní povedala: „Viete ja potraty neschvaľujem, ale v podstate je to o prevencií rodičov.“ Zostala som ako obarená. Nevedela som, čo povedať a tak nasledovalo zopár otázok a rozlúčenie sa lebo paní asi nebola veľmi potešená, že som bola pri nej. Ako som kráčala preč cítila som ako ma sprevádzal jej nepríjemný pohľad(ale možno ide len o moju domýšľavosť). No jej slová mi hučali v hlave. Ide o prevenciu? Ale tá žena predsa nemá chrípku! V prípade chrípky ide o prevenciu. Ona má predsa v sebe živé dieťatko! Novú bytosť.

 Bože môj, odpusť mi moje posudzovanie ale veľmi ma bolí ľahostajnosť ľudí vôkol a i moja vlastná.

 Viete uvedomila som si vďaka jednému kamarátovi, ktorý rozdával spolu so mnou, že aj kedysi počas vojny ľudia trpeli nezáujmom. Takmer nikoho netrápilo keď po ulici behali mladí ľudia kričiac, že sa blíži vojna. Kto by to bol povedal, že Hitler zničí toľko ľudí? Ale pokiaľ sa ma to osobne netýka načo sa tým zaťažovať.

Neviem aké to bolo vtedy no viem aké to je teraz. I vďaka mne a môjmu nezáujmu si uvedomujem, ako ničíme tú našu modrú planétu a zároveň zabíjame nevinné bytosti a to si hovoríme homo sapiens.

 Nie som v tom všetkom nevinne ale kdeže. Aké previnenie mám i ja sama v tomto všetkom chaose. Moja ľahostajnosť a nezáujem, moja zaujatosť mnou samou. Och, koľko životov som zničila vlastným nezáujmom. Koľko životov som zničila ľahostajnosťou a prístupom kedy som si myslela, že ak nejde priamo o mňa netýka sa ma to. Hlúpa som a egoistická.

 No viem, že ak tento môj postoj nezmením zničí to mnoho ľudí a to predsa nechcem. Nechcem aby som raz keď prídem k Bohu nesmela povedať s radosťou ako ho rada vidím. Chcem aby ľudia boli šťastní no to sa podarí iba ak prekonám vlastný egoizmus a začnem viac pomáhať a dbať na druhých ľudí..

Ja chcela by som vás len poprosiť o trošku kolegiálnosti. O trošku pomoci a možno modlitieb. O trošku lásky pre tento svet, lebo poviem vám tajomstvo: VŠETKO ZAČÍNA OD VÁS!

 Pane Ježišu, prosím urob ma citlivou na tvojho Ducha Svätého na potreby tohto sveta, na plač a nariekanie tých ktorí sa ocitli v núdzi. Urob ma prosím citlivou na tvoju ruku aby som dokázala vždy lásku šíriť s úsmevom a bez strachu. Na príhovor Presvätej Panny Márie ťa prosím o materskú lásku do srdca aby som vždy dokázala v správny čas posúdiť, čo je milé a dobré Tebe môj najdrahší a najsladší Spasiteľu. Amen.

 

 

P.S.: toto nemá nič s mojou vierou ;) aj keď trošku možno áno  :)

 

Michaela Jana Rolčeková

 


Každodennosť dní | stály odkaz

Komentáre

  1. hm nerozumiem
    Čo tým myslela že je to prevencia...
    Dokážem pochopiť prečo ide žena na potrat, rozumiem že nie vždy sa to dá ináč riešiť, ale aby to považovala za prevenciu, tak to je na facku... Ale takú že by jej stena dala druhú... (jej to nepomôže, ale mne by sa uľavilo).
    publikované: 25.03.2012 12:21:12 | autor: Iviak (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Tak, čo?
    Na jednej strane štatistiky dokazujú, že dlhodobo klesá počet potratov. Na druhej strane stúpa počet používateľov antikoncepcie. Snáď už by ste aj vy veriaci mohli pochopiť, že tieti dve veci so sebou súvisia. Ak budete proti používaniu antikoncepcie, ľudia neprestanú súložiť, ako si to tajne želáte. Stúpne iba počet potratov. BTW. antikoncepcia nemusí byť len hormonálna. Napríklad taký kondóm žiadny vplyv na oragnizmus ženy nemá. Akurát tak na orgazmus. :D
    publikované: 25.03.2012 17:11:47 | autor: Stopárka (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014